Go Back

Æbletrifli med ingefær

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Mos

  • 3 æbler her belle de boskop
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk frisk fintrevet ingefær
  • evt en smule vanilje

Herudover

  • 2 skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 1 glas syltede ingefær de runde søde, ikke skiverne til sushi
  • 2,5 dl fløde
  • 1 spsk sukker
  • 0,5-1 vaniljestang afhængig af størrelsen
  • 2 spsk creme fraiche

Sådan gør du

  • Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og de skæres i mindre stykker.
  • Kom i en gryde sammen med en halv deciliter vand, ingefær og eventuelt vaniljekorn og stang. Kog under låg i cirka 10 minutter ved mellem varme. Æblerne skulle gerne være faldet sammen nu. Ellers kog en smule mere.
  • Tilsæt sukker og en smule af siruppen fra ingefæren. Kog yderligere 5 minutter uden låg.
  • Tag af varmen og køl helt af.
  • Riv rugbrødet groft og steg det sprødt i smør. Læg på fedtsugende papir.
  • Pisk fløden let sammen med vaniljekorn og sukker. Fold creme fraiche i.
  • Kom en smule æblemos i bunden af glassene. Herpå ristet brød og finthakkede syltede ingefær. Cirka en til halvanden kugle pr. glas. Kom eventuelt lidt ekstra sirup over rugbrødet.
  • Top med fløden - Og lidt rugbrød for syns skyld.
  • Server.