I en stor gryde kommes alle hummerskallerne inkl kroppen og brunes godt af i en smule varmt olie. Når der dufter af skaldyr, kommes grofthakkede løg, hvidløg og gulerødder på. Svits en smule.
Kom cognac på og sæt ild til det. Sørg for at slukke emhætten. Alternativt kan du bare koge alkoholen væk.
Kom soltørrede tomater og grofthakkede peberfrugter på. Steg et par minutter før vin, fond og bouquette garni kommes ved. Simmer i 25 minutter. Sluk for varmen og lad den trække en halv time.
Kør det igennem et klæde og kasser skallerne, de har gjort deres job. Returner suppen til gryden og reducer den til der er cirka 1-2 deciliter tilbage. Den skal smage kraftigt. Det tager lidt tid. Jo større overflade du har i gryden, jo stærkere går det. Forvent det tager en times tid, men hold øje med den, for det går stærkt til sidst.
Kom fløden ved. Lad det simre sammen i 10 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft. Saucen er klar.