Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Perfekte bløde majs tacos med braisseret gris.

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 20 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Tortillas

  • 150 g hvedemel med højt glutenindhold her manitoba
  • 50 g svinefedt erstat med smør eventuelt
  • 350 g masa harina
  • 1,5 tsk salt
  • ca 3-4dl vand afhænger lidt af glutenindhold og alder på mel

Svin

  • 1 kg ribbenssteg
  • 3 små løg i kvarte
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 0,5 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk oregano
  • 1 spsk røget paprika
  • 3 laurbær
  • 2 spsk chipotle i sovs
  • 2 spsk tomatpuré
  • 6-7 dl hønsebouillon

Herudover

  • 2 dl 9% creme fraiche
  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Tortillas

  • Ælt melet med salt og svinefedt til det er arbejdet ind i melet. Tilsæt masaen og arbejd det sammen. Tilsæt vand til dejen er til at arbejde med. Ælt til den begynder at blive elastisk.
  • Film dejen og lad den trække en times tid på køl.
  • Del dejen i små kugler og rul dem tyndt ud.
  • Steg dem på en tør og brændvarm pande. Cirka 1 minut på hver side. De skal have til de let begynder at puffe op.
  • Tag dem af varmen og læg under et klæde.

Grisen

  • I en støbejernsgryde kommes en smule olie og så ribbenstegen med sværen ned af. Tænd op ved mellem varme og lad den stege en smule i cirka 5-8 minutter til den slipper selv. Brun den også af på kødsiden.
  • Kom løg, hvidløg og gulerødder ved og steg let. Når løgene er klare kommes krydderier på og lad dem varme til du kan begynde at dufte dem.
  • Tilsæt så chipotle, tomatpure og hønsebouillon. Bring i kog, læg låg på og sæt i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Herefter sættes den ned på 140 grader i 1-1,5 time.
  • Lad grisen trække 15 minutter før den skæres ud. Vær opmærksom på, at det kan være så mørt at det altså falder fra hinanden. Det gør ikke noget.

syltede løg

  • Bring vand, eddike og sukker i kog.
  • Kom løgbådene heri.
  • Lad det trække minimum en halv time.

Nu skal der spises

  • Kombiner tortillas og gris. Top med løg, creme fraiche og frisk koriander.