ca 3-4dl vandafhænger lidt af glutenindhold og alder på mel
Svin
1kgribbenssteg
3små løg i kvarte
4fedhvidløg
2gulerødder
0,5tskstødte nelliker
1tskstødt spidskommen
1tskstødt koriander
2tskoregano
1spskrøget paprika
3laurbær
2spskchipotle i sovs
2spsktomatpuré
6-7dlhønsebouillon
Herudover
2dl9% creme fraiche
2rødløg
1dleddike
1dlvand
1dlsukker
Frisk koriander
Sådan gør du
Tortillas
Ælt melet med salt og svinefedt til det er arbejdet ind i melet. Tilsæt masaen og arbejd det sammen. Tilsæt vand til dejen er til at arbejde med. Ælt til den begynder at blive elastisk.
Film dejen og lad den trække en times tid på køl.
Del dejen i små kugler og rul dem tyndt ud.
Steg dem på en tør og brændvarm pande. Cirka 1 minut på hver side. De skal have til de let begynder at puffe op.
Tag dem af varmen og læg under et klæde.
Grisen
I en støbejernsgryde kommes en smule olie og så ribbenstegen med sværen ned af. Tænd op ved mellem varme og lad den stege en smule i cirka 5-8 minutter til den slipper selv. Brun den også af på kødsiden.
Kom løg, hvidløg og gulerødder ved og steg let. Når løgene er klare kommes krydderier på og lad dem varme til du kan begynde at dufte dem.
Tilsæt så chipotle, tomatpure og hønsebouillon. Bring i kog, læg låg på og sæt i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Herefter sættes den ned på 140 grader i 1-1,5 time.
Lad grisen trække 15 minutter før den skæres ud. Vær opmærksom på, at det kan være så mørt at det altså falder fra hinanden. Det gør ikke noget.
syltede løg
Bring vand, eddike og sukker i kog.
Kom løgbådene heri.
Lad det trække minimum en halv time.
Nu skal der spises
Kombiner tortillas og gris. Top med løg, creme fraiche og frisk koriander.