Go Back

Hvidvinsbraisseret kalveskank - ala osso buco.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid4 timer
Samlet tid4 timer 10 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 hel kalveskank
  • 3 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 4 stængler bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 flaske hvidvin tør.
  • 4 blade laurbær
  • 10 kviste timian
  • 1 dåse flåede tomater
  • Balsamicoeddike
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skanken brunes af i en smule olie på alle sider. Tag skanken op.
  • Kom kvarte løg, finthakket hvidløg, grove skiver af bladeselleri og gulerødder. Svits et par minutter og kom skanken tilbage.
  • Hæld vin ved og kom urterne på. Lad det koge op og skum af et par gange.
  • Lad det simre i 2,5 timer under låg ved lav varme.
  • Kom de flåede tomater ved og simmer videre til skanken er mør. Cirka 1-1,5 time.
  • Smag til med salt, peber og balsamico eddike.
  • Server med gremolata (finthakket persille med citronskal og hvidløg).