Go Back

Passion og citrusfromage - deledessert

Antal: 8 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

fromage

  • 4 hele æg
  • 120 g sukker
  • 2 passionsfrugter
  • 2 clemmentiner
  • 4 blade husblas
  • 2,5 deciliter piskefløde

Crumble/kiks

  • 25 g smør
  • 50 g mel
  • 15 g flormelis
  • 1 knivspidssalt

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Herudover

  • 2-3 passionsfrugter
  • citrontimian
  • 1-2 spsk lemoncurd

Sådan gør du

Fromage

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Pisk æggene sammen med sukkeret til det er lyst og sukkeret opløst. Den skal være let og luftig.
  • Riv skallen af clemmentinerne i en skål og tilføj saften og kødet fra passionsfrugterne. Blendt det med en stavblender og passer gennem en fin sigte over i en lille gryde.
  • Bring massen i kog og kom husblassen i. Smelt den.
  • Kom passions og citrus væskerne i æggesnapsen. Vend hurtigt rundt.
  • Pisk fløden stiv og fold i.
  • Kom fromagen i kolde skåle eller portionsglas. Lad den sætte sig minimum 2 timer på køl.

Crumble/småkage

  • Arbejd smørret ind i melet med fingrene. Det skal blot smuldre.
  • Tilsæt flormelis og salt.
  • Hvis du vil have en crumbledej, så crumbler du det på en bageplade og bager til det er gyldent ved 180 grader (cirka 10 minutter). Vil du have noget, som er mere ala en småkage, så samler du dejen med en spsk vand, ruller tyndt ud og bager. Cirka lige så længe ved samme grader.
  • Lad det køle.

Marengs

  • Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt.
  • Pisk til sukkeret er helt opløst og marengsen er fast. Kan vendes over hovedet.
  • Kom på en sprøjtepose.

Før servering.

  • Kom curden på sprøjtepose.
  • Sæt små toppe af marengs på fromagen. Brænd den let med en creme brulee brænder. Pas på ikke at få varmet fromagen op under brændingen, så den smelter.
  • Sæt toppe af lemoncurd, smuldr eller sæt lidt crumble ved.
  • Top med en smule frisk kød fra passionsfrugt og top med citrontimian.
  • Spis med det sammen. Del helst med folk du rigtigt godt kan lide.