Go Back

Sabayonne - Stop spild af alkohol

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Sabayonne

  • 4 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 2 dl mousserende vin / hvidvin

Herudover

  • 200 g frosne bær her blåbær
  • 2 spsk sukker
  • Blåbærpulver fra Mill and Mortar
  • Amarettini makroner.

Sådan gør du

  • Vend den frosne frugt med sukker og lad det tø stille og roligt op. Lad det gerne ske over natten på køl.

Sabayonne

  • Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn let luftige.
  • Kom over et vandbad og tilsæt i en fin stråle vinen.
  • Pisk over varmen til den er blevet luftig og ensartet i massen. Du skal piske hele tiden. I starten vil der være en masse små bobler. Du kan se som den begynder at legere, vil de forsvinde. Når massen er tyk er den færdig. Den skal være cirka 72-74 grader. Den må endeligt ikke koge.
  • Tag skålen af varmen og sæt den i isvand, så det stopper tilberedningen. Fortsæt med at piske et par minutter til den er svalet let. Så er du sikker på den ikke pludseligt skiller.

Servering

  • Kom makronerne i bunden.
  • Top med frugt og saften fra dem.
  • Sæt et par gode skefulde sabayonne creme og slut af med en smule blåbærpulver.
  • Føler du et stort overskud i din hverdag, topper du med bladguld. Det er væsentlig billigere end det lyder, men kan være svært at opdrive. Da det ikke smager af noget, vil jeg ikke bruge meget ekstra energi på at opdrive det.