Go Back

Gulerodssuppe - Nem og med masser af smag.

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 mellemstørrelse gulerødder
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 1 liter kalvebouillon
  • 1 citron
  • 1 dl creme fraiche 38% - plus en smule til garnering.
  • Frisk koriander og sort sesam til toppen.

Sådan gør du

  • Svits løgstrimler og hvidløg i en smule olie. Tilsæt forholdsvist fine tern af gulerod og steg et par minutter.
  • Kom ingefær, koriander og spidskommen på og steg til du kan dufte krydderierne. Herpå tilsættes bouillonen og det simrer cirka 30 minutter - eller til gulerødder er smørmøre.
  • Blend suppen til den her helt glat. Tilsæt creme fraiche.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber. varm godt igennem.
  • Kom i skåle og server med den resterende creme fraiche, frisk koriander og sesam.