Sorter muslingerne. Kasser åbne muslinger, som ikke lukker når de får et lille bank. Kasser beskadigede muslinger. Fjern skægget på de resterende og skyld dem grundigt i koldt vand.
i en smule smør eller olie svitses bacon og løgtern til løgene er klare.
Tilsæt et halvt fennikel og gulerødder i tern. Timian og laurbær. Lad det snurre lidt før æblemost og hvidvinen tilsættes (som eventuelt er kogt af forsiden, som beskrevet ovenfor). Læg låg på gryden og bring det kog, simmer i 7-8 minutter.
Tilsæt muslinger og damp i cirka 3-4 minutter og ryst med gryden undervejs, så der vendes lidt rundt i dem uden at du slipper for meget damp løst. Når muslingerne er åbne, sigtes væden fra og over i en gryde.
Kom fløden i og kog den let ind. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær det resterende fennikel tyndt og læg i isvand.
Muslingerne tages ud af skallen og anrettes i de dybe tallerkner med lidt stenbiderrogn på toppen. Nu kan der drisles med en smule grønt olie (eller brug en god olivenolie). Top med den tyndtskårne fennikel og lidt citronverbena.
Kom suppen over. Gerne ved bordet for wauw-effekten.