Go Back

Nem muslingesuppe med fennikel.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 100 g bacon i tern
  • 2 løg
  • 1 fennikel
  • 2 gulerødder
  • 3 laurbærblade
  • 5 kviste timian kan erstattes af andre grønne urter
  • 2 dl æblemost
  • 3 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde
  • 1 citron

Til garnering

  • 100 g stenbiderrogn
  • Lidt citronverbena kan også erstattes af andre grønne urter
  • Evt grøn olie

Sådan gør du

  • Sorter muslingerne. Kasser åbne muslinger, som ikke lukker når de får et lille bank. Kasser beskadigede muslinger. Fjern skægget på de resterende og skyld dem grundigt i koldt vand.
  • i en smule smør eller olie svitses bacon og løgtern til løgene er klare.
  • Tilsæt et halvt fennikel og gulerødder i tern. Timian og laurbær. Lad det snurre lidt før æblemost og hvidvinen tilsættes (som eventuelt er kogt af forsiden, som beskrevet ovenfor). Læg låg på gryden og bring det kog, simmer i 7-8 minutter.
  • Tilsæt muslinger og damp i cirka 3-4 minutter og ryst med gryden undervejs, så der vendes lidt rundt i dem uden at du slipper for meget damp løst. Når muslingerne er åbne, sigtes væden fra og over i en gryde.
  • Kom fløden i og kog den let ind. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Skær det resterende fennikel tyndt og læg i isvand.
  • Muslingerne tages ud af skallen og anrettes i de dybe tallerkner med lidt stenbiderrogn på toppen. Nu kan der drisles med en smule grønt olie (eller brug en god olivenolie). Top med den tyndtskårne fennikel og lidt citronverbena.
  • Kom suppen over. Gerne ved bordet for wauw-effekten.