Go Back

Ramsløgskylling på grillen.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Ramsløgspesto

  • 2 store håndfulde ramsløg
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 ansjosfilet
  • 20 g parmesan
  • 0,5 dl olivenolie hvis du gerne vil have den vådere, tilsæt mere
  • 1 citron

Herudover

  • 650 g kartofler her både hvide og blå
  • 2 søde kartofler
  • 1 kylling

Sådan gør du

  • Blend ramsløg med olie og ansjosfilet. Tilsæt revet ost og ristede pinjekerner. Blend lidt mere.
  • Smag til med citronsaft, skal og evt lidt salt og peber. Ansjosen gør det ud for det salte, så vær opmærksom.
  • Læg kyllingen med brystet ned af. Med en fjerkræsaks eller en stor kniv fjernes rygbenet med et snit eller klip på hver side. Flad kyllingen ud. Fjern alternativt også ønskebenet, det gør det nemmere at skære den ud efterfølgende.
  • Vend kyllingen med cirka halvdelen af pestoen. Gnid det godt ind i kødet.
  • Grill kyllingen ved direkte varme (ca 180-200 grader) i 45 minutter. Først med brystet op af, så vendes der hvert kvarter.Så den i alt får 30 minutter på bensiden og 15 på skindsiden.
  • Lad den trække 10 minutter før den skæres ud.
  • Cirka samtiden med at kyllingen kommes i grillen, skal kartoflerne i ovnen. I teorien burde du godt kunne lave dem på grillen i et grillfastfad. Da de jo reelt skal have lige lang tid.
  • Skræl de søde kartofler og skær i mindre stykker. Skær kartoflerne i både.
  • Vend med olie, salt og peber. Bag i ovnen cirka 45 minutter ved 200 grader.
  • Når kartoflerne er færdige, vendes de med den resterende pesto.
  • Server kylling og kartofler med en grøn salat.