Så nu er det ved at være tid til at vi skal mæske os i julefrokostborde og selvfølgeligt den helt store julemiddag. Denne salat kan være en god “afveksling”, men stadig passe rigtigt godt ind. Det er en lækker efterårssalat, som passer til det meste.
Vi er jo kun to i husholdningen, så vi køber et kålhoved af den ene eller anden slags, så ved man godt hvad klokken har slået. Så er der mad til rigtigt mange dage. Denne salat har også været et smut med i madpakken, men der ventede jeg blot med at tilsætte appelsin til sidst, da det ellers kan blive en lidt våd affære. Kålen gør også at du føler dig mæt længere, da maven har noget arbejde med.
Har du mere lyst til tørrede figner eller dadler, så kan de også godt stryge i.
Hvad skal du bruge?
- Rødkål
- Tørrede aprikoser
- Appelsin
- Hasselnødder
Dressing
- Olivenolie
- Æblecidereddike
- Honning
- Salt og Peber
Det er ikke den store raketvidenskab at bikse denne sammen. Det eneste man lige skal have i mende er at rødkålen skal snittes fint. Det kan godt blive lige i overkanten af trægt at bide i, hvis stykkerne bliver for rustikke.
Ja, måtte lige have en lille afstikker i søndags-excel-arbejdet, så ville dele denne lille salat med jer.
God søndag.