Jeg så et billede på det dersens indernæt. Faktisk sker det ret tit, at min inspiration kommer fra internettet. Fra billeder som jeg falder over, men absolut ikke kan huske hvor det var, når jeg skal bruge opskriften. Det er muligvis pinterest. Eller instagram. Eller bloglovin… Eller. Ja, faktisk kan jeg ikke lige huske, hvor jeg så det her billede. Men jeg kunne huske hvad den hed. Brioche feuilletée au chocolat. Ja, fransk er så heller ikke noget som jeg kan. Men jeg kunne regne ud at det var noget med brioche med chokoladelag. Den rumsterede et par dage og så måtte jeg gøre noget ved det. Og det her er så resultatet. Måske også et resultat, som bærer lidt præg af at jeg måske ikke besidder den største tålmodighed. For jeg tror at de kunne have blevet kønnere eksekveret, hvis jeg havde haft den der tålmodighed. Men altså, nu blev det sådan her.
Men hvis det ikke lige er det her du leder efter, så kan du i hvert fald bruge nogle af delene. For du har her en knaldgod opskrift på brioche, som du jo også sagtens kan bruge til burgerboller eller hotdogs. Eller alternativt kan du komme chokoladefyldet i din normale dej til kanelsnegle. Hvis du ikke lige har sådan en, så kan du alternativt bruge den her, som jeg bruger til kanelsnurrer. Eller helt alternativt, så kan du lave kanel/smør/sukkerblandingen og komme i den her dej. Og så tør jeg garantere, at du måske får verdens bedste kanelsnegle.
Der er en del steps i denne opskrift. Jeg endte med at lave 27 lag i den, men 9 havde nok været nok. Tror ikke rigtigt dejen egner sig til at lave med butterdejsagtigt mange lag. Specielt hvis du ikke lige har tålmodigheden til at vente på dejen køler.
I bund og grund. Brug den som du har lyst.
Chokoladesnegle - Eller bare brioche indhyldet i chokolade og smør.
Ingredienser
Brioche
- 1,5 dl mælk
- 20 g gær
- 1 spsk sukker
- 1,5 tsk sukker
- 4 æg +1 til pensling
- 650 g mel
- 250 g smør
Chokoladefyld
- 250 g smør
- 125 g mørk chokolade 66% Noir Caraibe fra Valrhona
- 1,5 spsk maizena
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
Brioche
- Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg og sukker og pisk det sammen. Bland mel og salt og kom det ved det våde. Ælt i cirka 10 minutter til dejen er blevet elastisk. Skær smørret i mindre stykker og kom det ned til dejen. Ælt dejen til alt smørret er arbejdet ind i dejen og den er helt blank.
- Lad dejen hæve op til cirka dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Fold nu dejen sammen - over hinanden - 2-3 gange - og kom den på køl i en skål med film. Lad den koldhæve i cirka 10-12 timer.
Chokoladefyld
- Smelt chokoladen over vandbad. Kom smørret i en røreskål sammen med maizena og sukker. Kom Chokoladen ved og rør det til en ensartet masse. Kom massen på køl.
Udrulning
- Tag dejen fra køl og rul den ud på et meldrysset bord. Den skal være cirka 30x30cm.
- Tag chokoladefyldet, som gerne skulle være stenhårdt nu, og rul det ud mellem to lag bagepapir. Det skal være cirka 20x30cm. Altså fylde 2/3 af dejen.
- Placer chokoladen på den ene side af dejen. Fold den 3.del af dejen, som der ikke er chokolade på indover. Og fold det så endnu en gang. Så nu har du tre lag. Nu kan du lægge den på køl.
- Efter cirka en time på køl ruller du dejen ud til en ny kvadrat på cirka 30x30cm. Fold den nu indover hinanden som før. Nu har du 9 lag. Kom dejen på køl igen.
- Nu har du to muligheder. Enten laver du snegle eller laver endnu en gang lag. Hvis du vil have flere lag, så fortsætter du som før, hvis du vil lave snegle ruller du den ud til en kvadrat på 30x30cm og ruller den i stedet for, så du får pølse. Skær pølsen ud til snegle med 1-1,5cm tykkelse. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve cirka 20 minutter.
- Pensel sneglene med sammenpisket æg. Bag cirka 15 minutter ved 200 grader.
- Prøv at vente med at kaste dig over dem til de er kølet en smule.
W.. hvordan kan du overhoved post sådan en opskrift af totalt burned snegle kan jo se hvor tørt det er normal ville jeg da mene hvis man vil promovere noget fra sig selv så skulle det da være noget som folk ikke kunne undgå at prøve en bare tænke overhovedet ikke prøve det..
var lige rundt for at se om der var nogle opskrifter på chokolade snegle for lidt inspirration der var her ude på nettet var nu på vej væk men kunne ikke gå uden at sige noget.. hvis du vil have mange folk til at komme og besøge dit site samt forslå det for venner og bekendte skal man også gøre det for andre og ikke bare sig selv.. dejen skal være blød, lækkert mærkebrun chokoladen skal lige være tørt i kanterne hvor chokoladen er godt klistret og holder sig på plads i midten af rillen…
Hej Leif,
Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg egentlig at det ville have været noget nemmere for dig at kigge den anden vej, hvis du nu ikke kan lide det jeg laver. MEN hvis jeg igen må være ærlig, så er jeg temmelig kritisk iforhold til hvad jeg poster her på siden. Så jeg ved at opskriften er i orden. Jeg har jo også selv kommenteret på valget af chokolade.
Sneglene var ikke tørre. Heller ikke på andendagen. Billederne kunne være bedre. Men hey. It’s my party and I cry if I want to.
Thomas